Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο γλυκός Ερμής από τον Χολαργό.

Ο Ερμής ήταν πραγματικά μια δραματική διάσωση. 

Μια οικογένεια τον είχε υιοθετήσει κουτάβι ακόμα από κάποιον. Καθώς μεγάλωνε, δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του για βόλτα και παιχνίδι. Όταν μέλος της οικογένειας αρρώστησε, αυτό ήταν και το τέλος για τον γλυκό Ερμή. Περιορίστηκε στο μπαλκόνι και δεν έβγαινε ποτέ βόλτες. 
Κάτοικοι της περιοχής μας κάλεσαν εξηγώντας μας την κατάσταση και ζητώντας να επέμβουμε. Μας είπαν επίσης ότι υποπτεύονταν ότι ο Ερμής κατά καιρούς ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών. Επικοινωνήσαμε άμεσα με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι αμέσως παραδέχτηκαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να τον φροντίζουν και ο Ερμής μετακόμισε μαζί μας την ίδια μέρα. Αυτό έγινε πριν 8 χρόνια. 

Ο Ερμής είναι μικρόσωμος προς μεσαίο μέγεθος και η πρώτη εντύπωση που σου δίνει είναι ενός χαριτωμένου μικρόσωμου σκυλάκου. Η αλήθεια είναι ότι ότι του λείπει σε μπόι το έχει σε χαρακτήρα. Πηδάει, τρέχει γύρω γύρω ώρες ατελείωτες, γαυγίζει με το που ακούει κάτι, και δεν βάζει ποπό κάτω. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συμπεριφορά του είναι άμεσο αποτέλεσμα των όσων πέρασε σε εκείνο το μπαλκόνι της θλίψης. 
Δεν τα πάει καλά με άλλα σκυλιά και τραβάει στην βόλτα άμα δει σκυλιά, γάτες, χελώνες, πουλιά κτλ. Αν εξαιρέσουμε τη βόλτα, είναι ένα κλασσικό χαζοβιόλικο μετρίου αναστήματος σκυλάκι με μυαλό και ψυχή κουταβιού. Του έχουν λείψει τα παιχνίδια, οι αγκαλιές, και η ηρεμία. 
Όπως καταλαβαίνετε, αν δεν βρεθεί κάποιος με εμπερία στα σκυλιά να τον υιοθετήσει και να τον εκπαιδεύσει, ο Ερμής θα μείνει φιλοξενούμενος μέχρι τη μέρα που θα κλείσει τα μάτια του. 

Εάν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε (τροφές, φάρμακα, υιοθεσία) τον Ερμή, μπορείτε να καλέσετε στο 6934262050
Οικολογικός και Φιλοζωικός Σύλλογος Χολαργού (5871/2002).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου