Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Στέλλα, ένας βασανισμένος θησαυρός από την Θεσσαλονίκη.

Η Στέλλα είναι ενα Stafffordshire Terrier. Αυτά που κάποιοι αποκαλούν "σκυλιά-μαχητές", "δολοφόνους", "μηχανές θανάτου". 

Η Στέλλα έμαθε απο τον πρώην ιδιοκτήτη της να είναι όλα αυτά. Ηταν καλή μαθήτρια κι εκανε οτι μπορουσε για να ανταποκριθεί στις εντολές του σε κάθε κυνομαχία που την έβαζε να παίρνει μέρος. Οι πληγες που είχε στο σώμα της οταν πρωτοήρθε κοντά μας, μαρτυρούν οτι πήρε μέρος σε πολλές. Η ανταμοιβή της ήρθε επισης σε μεγάλες ποσότητες. Τι ήταν;
ΞΥΛΟ. Πολύ ξύλο. Τοσο ξύλο που το ενα μάτι της ήταν σε άθλια κατάσταση και αναγκαστικά έγινε αφαίρεση. Τόσο ξύλο που έχασε την σωστή λειτουργία του πίσω ποδιού της.


Συμφωνα με τους γιατρούς αυτά δεν εγιναν απο κυνομαχίες, οπως οι υπολοιπες πληγές στο σώμα της. Αυτά έγιναν απο ανθρώπινο χέρι... Το χέρι του "ανθρώπου της". Το χέρι απο το οποίο η Στέλλα περιμενε ενα χάδι κι ένα μπράβο που δεν ήρθαν ποτέ. Το χέρι που κατέληξε να σημαίνει για αυτήν τρόμο και πόνο.


Μέχρι που μάθαμε την ιστορία της και την πήραμε κοντά μας. Τα χέρια που την πλησιάζουν τώρα, σημαινουν αγάπη, χάδι και λιχουδιές. Το ξέρει και κάνει σαν τρελλή απο χαρά όταν κάποιος πλησιάσει στον χώρο της.
Η Στέλλα είναι μαζι μας χρόνια και είναι απο τα πιο αγαπημένα ζώα όλων όσων μας έχουν επισκεφτεί και την έχουν γνωρίσει απο κοντά. Η αγάπη την έχει βοηθήσει να ξεχάσει την σκληρή προηγούμενη ζωή της. Εχει ξεχάσει την κόλαση που πέρασε στα χέρια "ανθρώπων".
Είναι ο θησαυρός μας, η μασκωτ μας, η αδυναμία μας. Είναι μια ψυχή που διψάει για την επαφή, τα χάδια, τις αγκαλιές, την προσοχή των ανθρώπων.



Είναι όμως και η έγνοια μας. Μας στεναχωρεί πολυ που ο χρονος μας ειναι τοσο περιορισμένος. Μας λυπεί που η Στέλλα δεν εχει ακομα χαρεί οτι της αξιζει. Τον δικο της άνθρωπο και σπιτι. Σκεφτόμαστε ομως που θα ήταν τώρα και αν θα ζούσε ακομα αν δεν είχαν διασταυρωθει οι δρόμοι μας και μονο αυτή η σκεψη μας παρηγορεί κάπως. Μας πονάει επίσης που λόγω της επιθετικότητας προς τα άλλα ζωα, που είναι το μόνο που δεν καταφερε να ξεχάσει απο τον εφιαλτη που ζούσε, δεν μπορει να κυκλοφορήσει ελεύθερη στον χώρο, οπως τα άλλα ζώα μας. Μας πονάει που οι περισσοτεροι θα δουν ενα μεγαλουτσικο σε ηλικια ζωο, μονοφθαλμο και κουτσο και οχι το μεγαλείο και την απίστευτη καρδιά της.

Δεν πιστεύουμε πραγματικά οτι η Στέλλα θα φύγει ποτέ απο κοντά μας για το καινουργιο της σπίτι. Η ελπιδα όμως πεθαινει τελευταία. Ελπίζουμε λοιπόν με αυτο το αλμπουμ να γινει το θαυμα και να υπάρξει αυτός ο ενας που θα δει την Στελλα και θα την αγαπήσει οσο κι εμείς. Οχι, δεν είναι κουταβακι, χαριτωμενο και αρτιμελές. Ειναι ομως ενα πανεμορφο και περηφανο ζώο που πέρασε πολλά και της αξιζει να ΖΗΣΕΙ επιτελους κοντά στον ανθρωπο της. Τον αληθινό, όχι μόνο κατ'ευφημισμό.
Η Στέλλα έχει επίσης μπει στο προγράμμα εικονικων υιοθεσιών μας. Οποιος την αγαπήσει αλλά δεν μπορεί να την υιοθετήσει, έχει την δυνατοτητα να την υιοθετήσει εικονικά, με 15 Ευρω τον μηνα, για οσο διαστημα θελήσει ή μέχρι (ΑΜΗΝ) να υιοθετηθεί. Θα λαμβανει φωτογραφίες και νέα της, θα μπορεί αν ειναι στην Θεσσαλονικη να ερθει να την επισκεφτεί και να την βγάλει βόλτα, να της δώσει ακομα και τα μπισκοτα που τόσο λατρευει και περιμενει ανυπομονα.


Αν δεν μπορείτε να την υιοθετήσετε πραγματικά ή εικονικά παρακαλουμε τουλάχιστον να την προωθήσετε. Ισως μεσα απο την δική σας προώθηση την δει ο άνθρωπος της, το ταίρι της, αυτός ο τυχερός που θα πάρει την Στέλλα μας σπίτι του και θα περάσει μαζί της την υπόλοιπη ζωή του.
ΥΓ Ευχαριστούμε τον Αρη Αγανίδη για τις καινούργιες φωτογραφίες του θησαυρού μας!

Καταφύγιο Ζώων - Animal Refuge
Ζωοφιλικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - Non-profit Animal Welfare

Mail: animalrefuge.katafigiozoon@gmail.com

PAYPAL: katafigiozoon.animalrefuge@gmail.com

Αccount: 208/296013-33 National bank of Greece,
Monastiriou branch (208) ETHNGRAA
IBAN GR6001102080000020829601333

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου