Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο αλήτης παππούς με την χρυσή καρδιά!

Eνα πρωί με πλησίασε δειλά δειλά, την ώρα που καθάριζα το μαγαζί που δουλεύω.
Γυρίζοντας αντίκρισα την φάτσα του Αλήτη του Disney. Μόλις του μίλησα έγινε ένα κουτάβι ζητώντας μου χάδια. Τον αγάπησα αμέσως, κατάλαβα τι καλό σκυλί είναι.Τα ματιά του διαπεραστικά, δεν με αφήνανε ένα λεπτό. Ρώτησα όλη την γειτονιά, κανείς δεν τον είχε ξαναδεί. Ήταν βρώμικος και κανείς δεν τον ήθελε δίπλα του, όλοι τον έδιωχναν. Κατάλαβα ότι είναι μεγάλος σε ηλικία και ότι δεν ακούει καλά.
Πώς βρέθηκε εκεί????? Ξαφνικά από το πουθενά?? Είχε ένα τεράστιο νύχι χωμένο στο δέρμα του. Τον πήγαμε στον κτηνίατρο να το φροντίσει και να δώσει ότι πληροφορίες μπορούσε. Είναι ένας αλήτης παππούς, γύρω στα 8. Έχει καταρράκτη και δεν ακούει καλά. Η καρδία του όμως και η γενική κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Δεν ξέρω την ιστορία του, τον παράτησαν? έφυγε? πέθαναν οι δικοί του? 
Καταλαβαίνω ότι έχει μεγαλώσει με αγάπη. Του έβαλα λουρί και το δέχτηκε. Μπήκε στο αμάξι και ξάπλωσε το κεφαλάκι του στα πόδια μου. Ήταν πειθήνιος στη γιατρό, αν και πόνεσε με το κόψιμο του νυχιού. Όσα αδέσποτα και αν περνάνε από το μαγαζί δεν έχει εμπλακεί σε καυγά. Δεν κυνηγά τις γάτες. Είναι ήρεμος και ήσυχος. Και όμως είναι στον δρόμο... γηρατειά στον δρόμο δεν αντιμετωπίζονται. Υποφέρει με την ζέστη. Τον χειμώνα δεν ξέρω… Δεν ακούει πολύ καλά και ο καταρράκτης θα τον δυσκολεύει να αποφεύγει τα αυτοκίνητα ή όποιον θέλει να του κάνει κακό.
Καταλαβαίνω ότι είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Τον βλέπω κάθε μέρα.
Οποιος θέλει να τον βοηθήσει και να του ανοίξει την αγκαλιά του, ας τηλ στα: 6977668887-6942011228

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου