Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η κοκερίτσα Μπένσον από την Λάρισα.

Η Μπένσον δεν ήταν αδέσποτο αλλά και αυτή με τον τρόπο της είναι θύμα της ανθρώπινης ανευθυνότητας και αδιαφορίας. Είναι καθαρόαιμο κόκερ που αγοράστηκε όταν ήταν κουτάβι από κάποιο πετ σοπ, χωρίς φυσικά να γίνει κανένας έλεγχος για την καταλληλότητα των ανθρώπων που την πήραν. Δεν ξέρουμε τι βίωσε με τους πρώην ιδιοκτήτες της, γνωρίζουμε μόνο ότι κάποια στιγμή αποφάσισαν να μετακομίσουν και η Μπένσον δεν χωρούσε στην νέα τους ζωή. Δόθηκε σε νέα οικογένεια, η οποία μετά από λίγους μήνες επικοινώνησε μαζί μας για να την αναλάβουμε, με την δικαιολογία ότι είχε πολύ σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς, που έκαναν την ζωή μαζί της ανυπόφορη. Όταν ήρθε στα χέρια μας ήταν ένα πλάσμα πολύ επιθετικό με μικρά παιδιά και άλλα σκυλιά, που γάβγιζε μανιωδώς. Όταν την πήγαμε στον γιατρό διαπιστώθηκε ότι έπασχε από πολύ βαριά χρόνια ωτίτιδα, τελείως παραμελημένη, η οποία πρέπει να της προκαλούσε αφόρητο πόνο. Παρέμεινε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε κλινική όπου της έγινε θεραπεία για την ωτίτιδα και στην συνέχεια μεταφέρθηκε για φιλοξενία σε σπίτι εθελόντριας.

Έναν μήνα μετά η Μπενσον είναι κυριολεκτικά άλλο ζώο, απόδειξη για μια ακόμα φορά για το θαυμα που μπορεί να κάνει η αγάπη. Είναι ΠΛΗΡΩΣ κοινωνικοποιημένη με άλλα ζώα (σκυλιά και γάτες), δεν γαυγίζει καθόλου, όσες ώρες και να μείνει μόνη στο σπίτι, δεν λερώνει μέσα στο σπίτι, ακόμα και η επιθετικότητα που είχε με μικρά παιδιά έχει υποχωρήσει αρκετά. Είναι πάρα πολύ τρυφερή, έχει σπαραχτική ανάγκη για αγάπη και δένεται πολύ με τα άτομα που τη φροντίζουν (σε σημείο που κάποιες φορές είναι λίγο κτητική). Η ωτίτιδα πάει πολύ καλά, θέλει μόνο μια προσοχή και έλεγχο από εδώ και πέρα (όπως σε όλα τα κόκερ).


Η Μπένσον δεν ψάχνει για νέους ιδιοκτήτες που θέλουν να πάρουν ένα καθαρόαιμο ζώο, αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία είχε φθάσει. Ψάχνει για ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ που θα καταλάβουν ότι είναι ένα ζώο πολύ ταλαιπωρημένο και τραυματισμένο ψυχολογικά που έχει ανάγκη από αγάπη, προσοχή και φροντίδα. Είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν πολύ μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι. 


Είναι 3 ετών, εμβολιασμένη, στειρωμένη και μαθημένη στην ζωή μέσα σε διαμέρισμα. 
Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας (σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012). 
Aριθμός microhip/Microchip number 94000014492591
Όποιος ενδιαφέρεται να την υιοθετήσει μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6932604047 και 6984274659 (what's up) 
ή στο email dogs.adoptions@gmail.com 

Με κάθε υιοθεσία σκύλου από το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L., θα έχετε ΔΩΡΕΑΝ τροφή για 6 μήνες μέσω του προγράμματος υπεύθυνης υιοθεσίας της PEDIGREE®. 
Βρίσκεται στην Λάρισα, αλλά μπορεί να μεταφερθεί ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ βρεθεί το κατάλληλο σπίτι, μετά από συνεννόηση. 
Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa)
Διάταξη αναγνώρισης σωματείου 354/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου